Historie

drivhuset tegning

Historie

Skovtofte Gruppe har rødder tilbage til 1943. Her er en kort opsummering:

Gruppen kan spores tilbage til september 1943, hvor Virum Flok, Det Danske Pigespejderkorps (DDP) blev stiftet.

12 år senere starter Hjortholm, og 2 år derefter startede Frederiksdal. I 1956 stiftedes Furesø Division, DDP, som dengang bestod af de tre grupper. Eller rettere; 6 enheder, da man dengang ikke kaldte det for grupper, men "Trop og Flok", altså "Virum Trop og Flok", "Hjortholm Trop og Flok" og "Frederiksdal Trop og Flok".

I 1963, 20 år efter at gruppen blev stiftet, blev den delt i 2: 1. Virum og 2. Virum. Det holdt dog kun i ca 10 år, og i 1970 opløses 2. Virum Trop, og Flokken indlemmes i 1. Virum omkring 1977.

I 1973 bliver DDS og DDP sammenlagt, og dermed bliver Lyngby Division (som både fandtes i en DDS- og DDP-version) lagt sammen med Furesø Division og bliver til Lyngby-Furesø Division, DDS.

Hjortholm gruppe opløses i 1982, og troppen lægges ind under Frederiksdal gruppe. Man kunne dengang være spejder i f.eks. "Panterne, Hortholm Trop, Frederiksdal Gruppe - hvilket man i dag kan se på noget af vores materiel.

To år senere, i 1985, bliver Sorgenfri Gruppe (som kom fra det gamle Lyngby Division, DDP) lagt sammen med Frederiksdal, og omkirng det tidspunkt flytter gruppen ind i Drivhuset, som vi kender så godt.

I 1989 bliver 1. Virum og Frederiksdal slået sammen efter knap et års vellykket samarbejde. Vi beholdt 1. Virums flotte rød/gule tørklæde og Frederiksdals gode spejderhytte, og skiftede navn til Skovtofte Gruppe.

I 1991 besluttede DDS at nelægge distrikterne og gøre divisionerne større. Lyngby-Furesø Division blev beriget med grupper fra Søllerød og Bagsværd, og vi skiftede navn til Mølleå Division, som vi hedder i dag.