Skovtofte Gruppe - Virum-Sorgenfri

Kontakt

Adresse: 

Drivhuset
Virumvej 33
2830 Virum

IMG 8276
IMG 4091
IMG 4014 0

Skovtofte Gruppe - Virum-Sorgenfri

 

Skovtofte Gruppe er blandt de ældste i området. Vi er en stor flok glade spejdere, mange engagerede ledere og visioner for det aktive spejderliv i lokalområdet, men også internationalt.

Møder og ture for vores mikroer (Gnister) og minier (Flammer) er fulde af leg med fokus på læring, fællesskab og spejderfærdigheder tilpasset spejdernes alder og evner. Vi udfordrer spejderne enkeltvis og i patruljer.

Hos juniorerne og troppen er det især spejderfærdigheder og selvstændigt arbejde enkeltvis og i patruljer, som binder fællesskabet sammen. I takt med, at spejderne bliver ældre, får de mere ansvar og indflydelse.

 

Skovtofte Gruppe er den internationale spejdergruppe i Virum-Sorgenfri!

Vi har siden 1989 haft en venskabsgruppe i Tjekkiet, og der er senere også kommet en engelsk gruppe med i samarbejdet. Vi har meget glæde af samarbejdet med både tjekkere og englændere, og vi skiftes til at holde sommerlejr for de større spejdere - dvs. at vi allesammen ses næsten hvert år.

Der ud over har vi gennem kommunen et nordisk samarbejde med spejdere i Askim (Norge), Huddinge (Sverige) og Vanda (Finland). Her er der hvert efterår fælles ledertræning for lederne, og hver forår afholdes der en patruljedyst for spejdere mellem 12 og 16 år. Hver 4. sommer er der Fælles Nordisk sommerlejr. Alle 3 arrangementer går på skift mellem landene.

 

Ny spejder eller spejderleder?

Hos Skovtofte er der som udgangspunkt åbent for tilmelding hele året. Spørg i den enkelte gren, om der er plads til nye medlemmer, og hvornår det passer, at I kommer på besøg. Dette gælder både for nye spejder-børn, men også til voksne, der drømmer om at blive spejderleder. De eneste krav til børn/voksne, der gerne vil være spejdere hos Skovtofte er tid og lyst. Resten kommer med erfaringen.